Περιγραφή

The picturesque town of Koroni stands proudly at the southwestern part of the Messinian Bay, in the area where the ancient town of Assini used to be. The Municipal Unit is made up of ten Local Communities; Koroni, Vasilitsi, Kaplani, , Falanthi, Charakopio, Chrysokellaria, Akritochori, Vounaria, Kombi and Yamia.

Η πόλη της Κορώνης αποτελεί αδιαμφισβήτητη μαρτυρία για τη μακρά ιστορία της περιοχής και το Κάστρο της εξακολουθεί να στέκεται υπερήφανο και επιβλητικό στην κορυφή ενός λόφου, παρά το γεγονός ότι υπέστη πολλές καταστροφές από την εποχή της ακμής του μεταξύ του 13ου και τον 17ο αιώνα.

Στις μέρες μας η Κορώνη κρατάει ακόμα την ατμόσφαιρα του μεγαλοπρεπούς της παρελθόντος, γι αυτό και οι σημερινοί επισκέπτες θα βρουν ένα ελκυστικό λιμάνι που εκτείνεται από την παραλία Αρτάκι προς τα δυτικά, ενώ από την ανατολική πλευρά θα βρει μια ιδιαίτερη πλατεία με τα ερείπια μιας τουρκικής πηγής και μια παιδική χαρά. Ανάμεσα στα πολλά εστιατόρια και καφετέριες που βλέπουν στη θάλασσα και ακριβώς πίσω από την προκυμαία, στο δυτικό άκρο, οι επισκέπτες θα βρουν μια μικρή γραφική πλατεία με την εντυπωσιακή σύγχρονη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Σας προτείνουμε να σταθμεύσετε στο δυτικό άκρο της παραλίας και να εξερευνήσετε την περιοχή με τα πόδια, καθώς τα στενά δρομάκια μπορούν να έχουν αρκετή συμφόρηση, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα ήταν πιο άνετο να αφήσετε το αυτοκίνητό σας σε έναν από τους κύριους δρόμους της εισόδου στην κορυφή της πόλης και να περπατήσετε με κατεύθυνση προς την προκυμαία. Η παλιά πόλη εκτείνεται μέχρι το λόφο προς το κάστρο και εξερευνώντας τα στενά σοκάκια θυμίζει ελληνικά νησιωτικά λιμάνια! Φυσικά δεν πρέπει να χάσετε το κάστρο και το μοναστήρι του Ιωάννη του Βαπτιστή και μετά από την περιπλάνηση και στα δύο, είναι εύκολο να περπατήσετε στην άλλη πλευρά του κάστρου πέρα ​​από την εκκλησία της Παναγίας της Ελεήστριας, στην παραλία Ζάγκα για μια δροσιστική βουτιά ή μια μακρά βόλτα κατά μήκος της άμμου.

Η Κορώνη είναι επίσης η Εμβληματική Κοινότητα της UNESCO για την προστασία, τη διατήρηση και την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής. Όπως και με όλη μας την περιοχή, είναι γνωστή για την άριστη ποιότητα των γεωργικών της προϊόντων, όπως η παγκοσμίως γνωστή ποικιλία ελιάς Κορωνέικης. Ο κάθε επισκέπτης σύντομα θα καταλάβει ότι για όλους τους παραπάνω λόγους, η Κορώνη είναι ο τέλειος προορισμός για εξερεύνηση σε ημερήσια εκδρομή ή για παραμονή σε ένα από τα πολλά άνετα ξενοδοχεία και διαμερίσματα μέσα ή έξω από την πόλη. Η επιλογή είναι δική σας!

Τα λέμε σύντομα στην πανέμορφη Κορώνη!

Περιοχή
Κατηγορίες
Τοποθεσία
elGreek