ΜΕΘΩΝΗ

Η περιοχή

Η Δημοτική Ενότητα Μεθώνης θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά σύνολα του ελληνικού χώρου και αποτελείται από έξι τοπικές κοινότητες

Πληροφορίες

Κατά τον Μεσαίωνα, η Μεθώνη αποτέλεσε σταθμό στο δρόμο των πορσκυνητών για τους Άγιους Τόπους και εμπορικών πλοίων από τη Δύση στην Ανατολή. Οι Ενετοί κατέλαβαν τη Μεθώνη για σχεδόν 300 χρόνια και έχτισαν στα ερείπια της αρχαίας Μοθώνης το πανίσχυτο κάστρο τους, που κυριαρχεί σε στεριά και θάλασσα. Μαζί με το Κάστρο της Κορώνης είναι γνωστά ως «τα μάτια της Βενετίας». Η πόλη της Μεθώνης είναι επίσης γνωστή για το χοιρινό και το κρασί της.

Στην είσοδο του φρουρίου βρίσκεται ένα εντυπωσιακό πέτρινο ενετικό υδραγωγείο. Δίπλα από την είσοδο του Κάστρου υπάρχει αρκετός διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης. Η Εξερεύνηση όλης της περιοχής είναι μια θαυμάσια εμπειρία και ακόμη πιο ευχάριστη γίνεται κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων μηνών, όταν η Τάφρος και το έδαφος γύρω από το κάστρο ξεχειλίζουν από μια καταπληκτική ποικιλία άγριων λουλουδιών. Το Κάστρο της Μεθώνης με το επιβλητικό Μπούρτζι (ένας διόροφος οκταγωνικός πύργος στο άκτρο του κάστρου που καταλήγει στη θάλασσα) αποτελούν σημαντικό αξιοθέατο, ειδικά το απόγευμα, όπου μπορείτε να δείτε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας! Μην ξεχάσετε βέβαια να εξερευνήσετε τους ευχάριστους δρόμους της πόλης και να σταματήσετε για ένα γεύμα ή ποτό σε ένα από τα εστιατόρια και τις καφετέριες που βρίσκονται στους πλαϊνούς δρόμους και την όμορφη πλατεία ακριβώς δίπλα από την παραλία της πόλης.

Η παραλία της Μεθώνης είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών, λόγω του εκπληκτικού σκηνικού των τειχών του κάστρου και των εξαιρετικά ρηχών καθαρών νερών, καθιστόντας τη ιδανική για μικρά παιδιά.

Τα λέμε σύντομα στην υπέροχη Μεθώνη!

Κοινότητες

Methoni, Evangelismos, Finikounda, Kainourio Chorio, Lachanada and Foiniki

Φωτογραφίες

Χάρτης

elGreek